Ανακοινώσεις 2016-2017

16 Ιουνίου 2017

Μια ακόμα σχολική χρονιά ολοκληρώθηκε. Εύχομαι σε μαθητές, γονείς και συναδέλφους εκπαιδευτικούς να περάσουν ένα ευχάριστο καλοκαίρι και να επανέλθουμε όλοι το Σεπτέμβρη υγιείς και φιλομαθείς. Καλές διακοπές!

28 Μαΐου 2017

Αγαπητοί μαθητές και γονείς 
Το μάθημα της Τεχνολογίας ολοκληρώθηκε για το σχολικό έτος 2016-2017. 
Οι φωτογραφίες των κατασκευών της Α' Γυμνασίου βρίσκονται εδώ για το 1ο Γυμνάσιο και εδώ για το 4ο Γυμνάσιο.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και καλή επιτυχία στις εξετάσεις τους!


14 Μαΐου 2017

Τεχνολογία Γ' Γυμνασίου: Ολοκληρώσαμε και το 3ο Πείραμα για την περιφερειακή όραση, λεπτομέρειες αναφέρονται εδώ, και τα αποτελέσματα θα συζητηθούν στην τάξη.
Τεχνολογία Α' Γυμνασίου: Ο ένας μετά τον άλλο οι μαθητές παρουσιάζουν τις κατασκευές τους. Θα πρέπει να βιαστούν και οι υπόλοιποι γιατί ο χρόνος τελειώνει...


15 Απριλίου

Εύχομαι σε όλους Καλή Ανάσταση! Να γιορτάσουμε το Πάσχα με υγεία και χαρά μαζί με τους αγαπημένους μας.


9 Μαρτίου 2017

Στη Γ' Γυμνασίου μελετάμε την έρευνα δημοσκόπησης, οι σχετικές πληροφορίες και παράδειγμα εδώ.

Κάποιοι μαθητές της Α' Γυμνασίου που επέλεξαν ως θέμα κατασκευής το πλοίο "τα βρήκαν σκούρα". Έχω να τους προτείνω αυτό (χωρίς το δράκο στην πλώρη), μια απλή κατασκευή με χαρτόνι, αλλά και αυτό που είναι μεν εργώδες αλλά όχι πολύ δύσκολο. Σκοπεύω να τους δείξω και μια ακόμα πιο απλή εναλλακτική στην τάξη.
Παιδιά πρόσω ολοταχώς!


20 Φεβρουαρίου 2017

Για τους μαθητές της Α' Γυμνασίου: Εξαιτίας της αναρρωτικής μου άδειας (υπήρξα κι εγώ "θύμα" ίωσης) μείναμε λίγο πίσω στον προγραμματισμό μας. Σας παρακαλώ να μην αφήσετε το χρόνο ανεκμετάλλευτο και να προχωρήσετε στη συλλογή υλικών για την κατασκευή σας.


30 Ιανουαρίου 2017

Για την Α' Γυμνασίου: Όπως λέμε και στο μάθημα, μετά την ολοκλήρωση της συλλογής και συγγραφής πληροφοριών στο τετράδιο, θα πρέπει σε ένα φύλλο χαρτί να φτιάξουμε τα σχέδια για την κατασκευή μας.
Εκτός από τις πληροφορίες που θα βρείτε στο παράρτημα B του σχολικού βιβλίου, πολύ χρήσιμη παρουσίαση είναι και αυτή
Προσοχή! Η δημιουργία τεχνικών σχεδίων είναι ένα δύσκολο έργο για την ηλικία σας, γι αυτό θα αξιολογηθεί κυρίως η προσπάθεια και όχι τόσο το αποτέλεσμα. Δοκιμάστε να σχεδιάσετε δύο τουλάχιστον από τς τρεις όψεις (κάτοψη, πρόσοψη, πλάγια όψη) και μην ξεχάσετε την απεικόνιση των διαστάσεων..


17 Ιανουαρίου 2017

Υπενθυμίζω στους μαθητές της Α' Γυμνασίου που αναζητούν ιδέες για την κατασκευή τους στο Διαδίκτυο, ότι θα μπορούσαν να "καρφιτσώσουν" οτιδήποτε αξιόλογο στο Pinterest-board που δείξαμε στο μάθημα, ώστε να το μοιραστούν με τους συμμαθητές τους.


16 Ιανουαρίου 2017

Ενημερώνω τους μαθητές, ειδικά της Α' Γυμνασίου, ότι το Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για εκπαιδευτικούς σκοπούς καθημερινά μέχρι τις 14:30, τις Δευτέρες επιπλέον 18:00-20:00 και τα Σάββατα 10:00-13:00. Για περισσότερες πληροφορίες το τηλέφωνο είναι 27410- 21236.


11 Ιανουαρίου 2017

Για την Γ' Γυμνασίου υπάρχει νέο υλικό στη σελίδα Αξιοπιστία στην έρευνα. Λεπτομέρειες και πολλά παραδείγματα θα πούμε στην τάξη.


9 Ιανουαρίου 2017

Καλή χρονιά σε όλους! Αρχίζουμε δυναμικά με τα βήματα που θα ακολουθήσουμε στην Α' Γυμνασίου για την εκπόνηση της ατομικής κατασκευής. Η διαδικασία βρίσκεται εδώ και θα παρουσιαστεί αναλυτικά στην τάξη.


24 Δεκεμβρίου 2016

Εύχομαι σε όλους ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ! 
Ας γιορτάζουμε κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά υγιείς και μονιασμένοι! Ας μοιραζόμαστε στις οικογένειές μας και στα σχολεία μας πνεύμα αγάπης, ανεκτικότητας και αλληλεγγύης για να πορευθούμε όλοι μαζί σε ένα καλύτερο κόσμο.


17 Δεκεμβρίου 2016

Όσοι μαθητές της Α' Γυμνασίου έχουν ήδη επιλέξει, μπορούν να δηλώσουν το θέμα της κατασκευής τους εδώ.
Σας θυμίζω ότι μπορείτε μέχρι να μέσα του Ιανουαρίου να αναθεωρήσετε.


11 Δεκεμβρίου 2016

Παρακαλώ τους μαθητές της Α' Γυμνασίου, μόλις ολοκληρώσουμε με το τμήμα τους την επιλογή τεχνολογικής ενότητας να αρχίσουν να σκέφτονται ποιο θα είναι το θέμα της ατομικής τους κατασκευής, και να μου το δηλώσουν στο μάθημα. 
Μέχρι τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου θα μπορούν να αλλάξουν αιτιολογημένα την επιλογή τους.
Για την έρευνα στο Διαδίκτυο θα βοηθηθείτε εδώ. Συζητήστε το και με τους δικούς σας ...όλες οι ιδέες είναι ευπρόσδεκτες.
Για οποιαδήποτε ερώτηση επικοινωνούμε και εκτός σχολείου μέσω e-mail.


6 Δεκεμβρίου 2016

Νέα ενδιαφέροντα βίντεο εδώ


29 Νοεμβρίου 2016

Τεχνολογία Γ' Γυμνασίου: Παρουσίαση του 2ου πειράματός μας εδώ.


20 Νοεμβρίου 2016

Ενδιαφέροντα βίντεο για τη μαζική παραγωγή εδώ


31 Οκτωβρίου 2016

Παρακαλώ τους μαθητές της Γ' Γυμνασίου να παραδώσουν άμεσα τον πίνακα συλλογής αποτελεσμάτων από το πείραμα "Διατήρηση ψωμιού."


Σεπτέμβριος 2016

Για το μάθημα της Τεχνολογίας οι μαθητές θα χρειαστούν ένα τετράδιο περίπου 30 φύλλων οποιουδήποτε χρώματος.
Μπορούμε επίσης να ξαναχρησιμοποιήσουμε κάποιο παλιό τετράδιο από το οποίο θα έχουμε αφαιρέσει τα γραμμένα φύλλα.
Με δεδομένο ότι στο μάθημά μας δεν προβλέπονται γραπτά διαγωνίσματα, η τήρηση ενημερωμένου τετραδίου με τις σημειώσεις του μαθήματος και τις εργασίες που ανατίθενται είναι πολύ σημαντική για την αξιολόγηση του μαθητή στα δύο τετράμηνα.