Ανακοινώσεις 2017-2018

14 Δεκεμβρίου 2017

Καλώ τους μαθητές της Γ' Γυμνασίου να εκπονήσουν εργασία έρευνας στο διαδίκτυο και να την παραδώσουν έως τις 12 Ιανουαρίου.
Θα πρέπει να βρουν μια επιστημονική έρευνα η οποία έχει δημοσιευθεί σε κάποια ιστοσελίδα και να γράψουν τα παρακάτω στοιχεία:
1. Τίτλος έρευνας (ακριβώς όπως βρίσκεται στη δημοσίευση)
2. Ιστοσελίδα στην οποία την βρήκαν δημοσιευμένη
3. Ποια είναι η ανεξάρτητη μεταβλητή
4. Ποια είναι η εξαρτημένη μεταβλητή
Η εργασία, που όπως βλέπετε θα είναι πολύ σύντομη, μπορεί να παραδοθεί χειρόγραφα ή να αποσταλεί με e-mail στο mnikolakarou@gmail.com

    Παράδειγμα εργασίας:
    1. "Η κρητική διατροφή κάνει καλό (και) στον εγκέφαλο των ηλικιωμένων"
    2. http://rethemnosnews.gr/
    3. Το είδος της διατροφής
    4. Η υγεία του εγκεφάλου των ηλικιωμένων

Οι μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο ας με συμβουλευτούν στο μάθημα.2 Νοεμβρίου 2017 -  Οδηγίες για την κατανομή των τμημάτων

Θα ήθελα να επαναλάβω – και γραπτά  τον τρόπο με τον οποίο μοιράζονται οι μαθητές στα μαθήματα Πληροφορική/Τεχνολογία του Γυμνασίου.

Όταν παίρνουμε το ωρολόγιο πρόγραμμα βλέπουμε δύο διδακτικές ώρες για τα μαθήματα αυτά. Την πρώτη ώρα του προγράμματος το 1ο  τμήμα θα κάνει Πληροφορική και το 2ο Τεχνολογία. Τη δεύτερη διδακτική ώρα θα συμβεί το ανάποδο. Για παράδειγμα, αν το τμήμα Α1 έχει το μάθημα την Πέμπτη και την Παρασκευή, το 1ο τμήμα θα κάνει την Πέμπτη Πληροφορική και την Παρασκευή Τεχνολογία

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν κάποιο μάθημα χαθεί, τότε η κατανομή των μαθητών δεν αλλάζει! Αν για κάποιο λόγο χαθεί το μάθημα της Πέμπτης (ας πούμε λόγω εκδρομής) τότε το 1ο τμήμα χάνει την Πληροφορική και την Παρασκευή κάνει κανονικά Τεχνολογία όπως θα έκανε.

Επομένως για το κάθε τμήμα τα μαθήματα είναι ΣΤΑΘΕΡΑ, δηλαδή οι μαθητές είτε θα κάνουν πάντα την Πέμπτη Τεχνολογία είτε πάντα την Παρασκευή.

Σε περίπτωση που κάποιο τμήμα έχει χάσει πολλά μαθήματα Πληροφορικής ή Τεχνολογίας, τότε μπορούν οι δύο διδάσκοντες να συνεννοηθούν και να αλλάξουν τον προγραμματισμό των αντικειμένων αφού βέβαια ενημερώσουν τους μαθητές.21 Σεπτεμβρίου 2017 - Τετράδιο Τεχνολογίας

Για το μάθημα της Τεχνολογίας οι μαθητές θα χρειαστούν ένα τετράδιο 20-30 φύλλων οποιουδήποτε χρώματος.
Μπορούμε επίσης να ξαναχρησιμοποιήσουμε το περσινό τετράδιο Τεχνολογίας ή κάποιο άλλο παλιό τετράδιο από το οποίο θα έχουμε αφαιρέσει τα γραμμένα φύλλα.
Με δεδομένο ότι στο μάθημά μας δεν προβλέπονται γραπτά διαγωνίσματα, η τήρηση ενημερωμένου τετραδίου με τις σημειώσεις του μαθήματος και τις εργασίες που ανατίθενται είναι πολύ σημαντική για την αξιολόγηση του μαθητή στα δύο τετράμηνα.

Εύχομαι σε όλους Καλή Σχολική Χρονιά!